Om oss

Stallet där semineringarna utförs är nybyggt och anpassat för höga krav på säkerhet, miljö och djurvälfärd. Veterinär Anders Darenius bor på gården med 25 meter mellan bostadshuset och stallet/hagarna. Han är till 100% tillgänglig för verksamheten på Alboga Semin och Boarp.

På gården bor också sambo Birgitta Helmstein, gula labradoren Vista samt tolv tackor av rasen Gotlandsfår. Vi har inga egna hästar på gården och bedriver ingen egen uppfödning.

Anders Darenius har sysslat med hästar hela sitt liv, uppvuxen på ridskola, värnpliktig som kavallerist, utbildad veterinär, banveterinär på Mantorp. Framför allt har han sysslat med reproduktion av hästar och har bl.a. byggt upp och under ett tjugotal år drivit Rodga Semin utanför Norrköping, godkänd EU-station. Här var också hingsthållning och infrysning av sperma av olika raser, främst travare, en betydande del av verksamheten. Från 2011 var Anders ansvarig veterinär hos Gert o Anita Monell på Bondarp Stuteri och Semin samt från 2018 på Stall Boarp.

Erfarenhet och Engagemang

Sammantaget har Anders en stor erfarenhetsbank att ösa ur och engagemanget flödar fortfarande starkt för inseminering av hästar. Engagemanget omfattar även stoägarna och deras villkor.

Stallet, litet men välplanerat.
Insida stall

För den som vill fördjupa sig i hästens reproduktion och tekniken kring detta hänvisas till Anders sida Seminforum. Den har några år på nacken men innehållet står sig fortfarande.

www.seminforum.se